Jarige Waddenzee Werelderfgoed viert feest op ‘Dag van het Wad’

Foto: Marketing Groningen

Jarige Waddenzee Werelderfgoed viert zondag 26 juni feest op de ‘Dag van het Wad’ op de Waddendijk. Het is die dag zeven jaar geleden dat de Waddenzee de status UNESCO Werelderfgoed heeft gekregen.

Het feest in Groningen concentreert zich op en rond de Waddendijk in Noordpolderzijl.

Zondag 26 juni zijn er volop actieve, culturele, culinaire, kunstzinnige en educatieve activiteiten langs de Waddenkust in Nederland én Duitsland.

Zaterdagnacht start het Waddenzee Werelderfgoed feestje met buiten slapen onder de blote hemel en wakker worden op zondagochtend met het mooiste uitzicht van Nederland. Dit evenement is vol, ‘het aantal aanmeldingen bereikt’, meldt waddengroningen.nl

Bovenop de Waddendijk wordt ’s ochtends van 7.30 uur tot 13.00 uur een overheerlijk ontbijt geserveerd met verse producten uit de regio. Reserveren voor het ontbijt kan via waddengroningen.nl/ontbijtopdedijk

Programma Dag van het Wad

  • Het programma van de Dag van het Wad start op zondag om 8.30 uur met meerdere gidsen die klaarstaan om groepen mee te nemen voor gratis wadlooptochten op het Wad en de kwelders.
  • Bij het Zielhoes is van 10.00 uur tot 15.00 uur een fair waar het Wad volop te voelen, proeven en beleven is met miniworkshops, wol, brood, honing, hout, kaas, spelt, zeewier en kunst.
  • Vanaf 12.15 uur rijdt de Er Gaat Niets Boven Groningen bus gratis van Stad naar Wad. Aan boord is muziek van vijf Singer Songwriters die onderweg een bewegend concert naar het feestje op de Waddendijk verzorgen. Eva Waterbolk, Tamar Lewis, I took your name, Sascha Elisah en Lars Koehoorn hebben allen een nummer over het ‘niets’ boven Groningen gemaakt. De nummers zijn op CD gezet en zal die middag aan het publiek gepresenteerd worden. ’s Middags brengen de vijf Singer Songwriters in afwisselende sets hun liedjes ten gehore.

Ook Friesland en Duitsland organiseren diverse wadden-gerelateerde activiteiten en festiviteiten op meerdere locaties langs de Waddenkust. Het doel van de ‘Dag van het Wad’ is, om mensen kennis te laten maken met de uitzonderlijke natuur van het Waddengebied.

Meer informatie over het programma, het aanmelden voor de gratis wadlooptochten en busritten : www.wadden.groningen.nl/dagvanhetwad

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen