Gratis VRIJDAG Muziekfestival op zaterdag 29 juni

VRIJDAG Muziekfestival.
VRIJDAG Muziekfestival.
Foto: Sebastiaan Rodenhuis

Aanstaande zaterdag vindt het gratis VRIJDAG Muziekfestival plaats. Tijdens het VRIJDAG Muziekfestival schitteren cursisten en docenten van VRIJDAG op meerdere podia en kunnen muziekliefhebbers zelf muziek maken tijdens één van de vele workshops. Het festival staat in het teken van muziek maken, muziek luisteren, muziek schrijven en dansen op muziek.

Ook kun je je eigen instrument maken en lekker dansen bij de Silent Disco. Groninger muzikant BLANKS gaat samen met de aanwezigen ter plekke een zomersong schrijven.

Presentaties, workshops en dansen

Tijdens het VRIJDAG Muziekfestival horen bezoekers jazz, pop, klassiek, wereldmuziek en elektronische muziek van cursisten en docenten van VRIJDAG op één van de podia aan de Akkerstraat 99.

Q&A en workshops met BLANKS

Alle Groningers zijn welkom om te komen luisteren naar live-optredens van verschillende ensembles, popkoren en bandjes. Er zijn tussen de optredens door allerlei gratis activiteiten waar bezoekers zelf aan mee kunt doen; bijvoorbeeld een Q&A en workshop met BLANKS waarin de populaire Groninger artiest met de aanwezigen ter plekke een nieuwe zomersong gaat schrijven.

Ook kun je meedoen met een DJworkshop, workshop djembé en Doe Mee-concert Iraanse muziek. Bezoekers gaan vast niet naar huis voordat ze hun eigen instrument hebben gemaakt en even lekker hebben gedanst bij de Silent Disco.

Locatie en tijd

VRIJDAG Muziekfestival vindt plaats op zaterdag 29 juni, tussen 13.00 uur en 17.00 uur. Iedereen is gratis welkom om naar muziek te luisteren of mee te doen aan één van de workshops.
Adres: VRIJDAG, Akkerstraat 99 in Groningen.

Op bijvrijdag.nl vind je een timetable met het programma van de middag.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen