Early Bird kaartverkoop voor achtste Groninger Museumnacht van start

Museumnacht 2023.
Museumnacht 2023.
Foto: © Siese Veenstra

De Early Bird kaartverkoop voor de achtste editie van de Groninger Museumnacht op zaterdag 21 september begint volgende week dinsdag 25 juni.

De Museumnacht, een avond vol kunst, cultuur en gezelligheid, is een begrip in cultureel Groningen, waarbij bezoekers toegang krijgen tot zeven musea. Het evenement trekt jaarlijks veel publiek, waaronder ook veel (internationale) studenten.

Muziek, taalcursussen, boekbinden en tentoonstellingen

De eerste programmaonderdelen zijn bekendgemaakt. Naast tentoonstellingen zoals Behind the Scenes, brengen Lange Mannen Met Haast in het Groninger Museum Nederlandstalige poëtische indie-pop met een vleugje kleinkunst. Met gitaar, zang en drums laten ze met hun speelse muziek en oprechte teksten het publiek lachen, huilen en alles ertussenin.

Groningstalig kan in Museum aan de A: daar geeft muzikant en docent Olaf Vos je een stoom/broescursus Gronings. Olaf leert je Groningstalige woorden en zinnen die onmisbaar zijn in het Groninger nachtleven. In de Akerk kun je je creativiteit alle ruimte geven met de Druktemaker van GRID Grafisch Museum. Ga aan de slag met lino snijden of het inbinden van je eigen boekje of zet onze grafische experts aan het werk met een opdracht. Museum aan de A en GRID hosten samen de Grote GRID en MadA Museumnachtquiz.

Tentoonstellingen zijn er ook. In Studio Noorderlicht exposeert de allereerste winnaar van de Noorderlicht Award. Tot na middernacht kun je in het Forum Groningen onder meer de exposities America & Trump by Andres Serrano én Wildlife Photographer of the Year bekijken. In het Universiteitsmuseum onthult de tentoonstelling Kaleidoscope verborgen schatten uit die wonderlijke Groningse Universiteitscollectie. En in de Synagoge Groningen leer je Jacob Israël de Haan kennen, een man met vele gezichten die door sommigen beschouwd wordt als ‘een Nederlandse Lawrence of Arabia’.

Dit jaar wordt er voor het eerst met Early Bird tickets gewerkt, meldt het Groninger Museum. Tijdens de Groninger Museumnacht ruil je jouw ticket om voor een polsbandje waarmee je toegang krijgt tot alle zeven musea.

De Early Bird kaartverkoop begint op dinsdag 25 juni om 12.00 uur. Daarmee bezoek je op zaterdag 21 september tussen 19.00 en 1.00 uur voor slechts 7,50 euro zeven musea in de stad Groningen. De kaarten zijn te bestellen via groningermuseumnacht.nl. De reguliere ticketprijs is € 12,50.

De Groninger Museumnacht is een gezamenlijk initiatief van het Groninger Museum, Museum aan de A, GRID Grafisch Museum in Akerk, Forum Groningen, Universiteitsmuseum, Noorderlicht en de Synagoge. Daarnaast wordt intensief samengewerkt met USVA, Stichting Oude Groninger Kerken en Noorderpoort.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen