“Drag me to the A”. Dragshow bij Museum aan de A op Roze Zaterdag

Drag Queen X
Drag Queen X
Foto: Eigen foto

Op Roze Zaterdag 22 juni, verzorgt Lola Lasagna, tijdelijk directrice van Museum aan de A samen met haar vriendinnen van de Drag Queens of Groningen een weergaloze, spetterende Dragshow: “Drag me to the A”.

In samenwerking met studenten van Hanze, Noorderpoort Kunst & Multimedia en Terra is de spectaculaire show te zien op het speciale Pink Podium Museum aan de A.

Met Dolly Wood, Tezz Tozzterone, December Magic, Miss Latifah, Lesmita Queen, X, Curvalicious Diamond, Madame the Queen, Le Cock en El Niño, Jezze Jezzebel en Ellen van Ellende! Muziek van DJ’s Daniel Matthix en Sebbus, een bruisende pop-up bar van Dorothy’s en de Impress-shop, een pop-up kunstwinkel gerund door studenten van Noorderpoort Kunst en Multimedia.

Samenwerking met studenten

Studenten van onderwijsinstellingen Hanze, Noorderpoort en Terra zijn op verschillende manieren actief tijdens Drag me to the A. Vanuit verschillende opleidingen wordt er een bijdrage geleverd om het evenement tot een succes te maken en samen diversiteit te vieren. Bij Pink Podium Museum aan de A zijn dat o.a. studenten van Kunst en Multimedia van Noorderpoort en van het Hanze UAS Student Diversity & Inclusion Team en Minerva.

Bar Dorothy’s

In de wereld van Dorothy’s drag gaat het niet om de duurste pruik, wie de beste make-up heeft of wie the queen bitch is, maar om het uiten van een vorm van performancekunst met een gerespecteerde geschiedenis.

Het is belangrijk dat drag de gemeenschap blijft samenbrengen. Tijdens Drag me to the A verzorgt Dorothy’s de bruisende pop-up bar.

Museum aan de A

Naast voormalige homosauna Thermos – later het Pakhuisje – in de Schuitemakersstraat ligt de mooiste binnenplaats van Groningen. Met de oudste panden van de stad is Museum aan de A op 22 juni het ideale decor voor Drag me to the A en Vrouwencafé Ons Roze Verleden.

Locatie: Museum aan de A van 16.00 uur tot 20.00 uur. Gratis toegang.

Lees ook: Mbo-studenten actief tijdens Roze Zaterdag

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen