822ste Zuidlaardermarkt dinsdag

Foto: Publiek Domein

Vandaag, dinsdag 17 oktober vindt de 822e editie van de Zuidlaardermarkt plaats. Ieder jaar wordt op de derde dinsdag van oktober in het centrum van Zuidlaren de Zuidlaardermarkt gehouden.

De Zuidlaardermarkt is Europa’s grootste paardenwarenmarkt, met een kermis en een vier kilometer lange warenmarkt. Duizenden bezoekers komen naar deze markt, waaronder ook Duitsers, Belgen, Denen, Oostenrijkers, Engelsen en Italianen.

Zowel de paardenmarkt als de warenmarkt beginnen dinsdag om 6.00 uur. Op de paardenmarkt onderhandelt men net als vroeger met hand-je-klap. De verkoper stelt een prijs, de koper dingt hierop af. Bij het noemen van de prijs slaan ze in elkaars hand. Geeft één van beide partijen een hand, is de koop definitief. De paardenmarkt is te bezoeken op de brink tussen ’t Achterom en de Zuiderstraat.

De warenmarkt bestaat uit vier kilometer kramen, met kleding en andere levensbehoeften in het centrum.

Midden in het dorp Zuidlaren is de kermis te vinden op de Grote Brink. Deze kermis eindigt woensdag met een kindermiddag.

Extra bussen Zuidlaardermarkt

Ook worden extra bussen ingezet voor de bezoekers van de Zuidlaardermarkt. Deze bussen rijden tussen Zuidlaren en Groningen, Eelde, Hoogezand, Veendam en Assen.

Kijk voor meer informatie over de Zuidlaardermarkt op www.tynaarlo.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen