‘100 worden… en ervan genieten’ in de Der Aa-kerk

Foto: Bijzondere Locaties Groningen

In de Der Aa-kerk in Groningen is vanaf dinsdag 7 juni de unieke (gratis) interactieve tentoonstelling ‘100 worden… en ervan genieten’ te bezichtigen. Deze tentoonstelling gaat over de vraag hoe Nederlanders steeds langer op een prettige manier kunnen leven.

Interactieve tentoonstelling

De tentoonstelling ‘100 worden… en ervan genieten’ richt zich op iedereen, van jong tot oud.

Bezoekers krijgen een iPad tot hun beschikking, waarmee ze langs tien actuele stands kunnen lopen. Door interactieve games, quizzen, foto’s, interviews, illustraties en teksten kunnen bezoekers kennismaken met de belangrijkste veranderingen in onze bevolking en hoe deze ons leven beïnvloeden.

Thema’s die aan bod komen zijn onder andere levensduur (wat zijn mijn kansen om 100 te worden?), gezondheid (is er een formule voor gezond oud worden?), onafhankelijkheid (hoe kan ik zelfstandig blijven op oudere leeftijd?) en de toekomst (kunnen demografen de toekomst voorspellen?).

Complexe onderzoeken toegankelijk maken

Deze tentoonstelling heeft als doel om complexe onderzoeken naar de ontwikkelingen in de bevolking op een toegankelijke manier te presenteren aan het grote publiek.

Bezoekers van de tentoonstelling worden zo in staat gesteld om na te denken over de manier waarop demografische kwesties van invloed zijn op hun eigen leven en dat van toekomstige generaties.

Reizende, internationale tentoonstelling

De Nederlandse editie van deze reizende, internationale tentoonstelling is ontwikkeld door het Nederlands Interdisciplinair Demografisch Instituut (NIDI-KNAW) in samenwerking met Healthy Ageing, Population and Society (HAPS) en Population Europe.

De tentoonstelling is verrijkt met recente Nederlandse gegevens door medewerkers van het NIDI, de Rijksuniversiteit Groningen en het Universitair Medisch Centrum Groningen.

De openingstijden zijn van 10.00 uur tot 17.00 uur. De entree is gratis.

De tentoonstelling is van dinsdag 7 juni tot en met zondag 19 juni 2016.

Locatie:

Der Aa-kerk
Akerkhof 2
9711 JB Groningen

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen