Race to the White House – Pre-election Night USA in Groninger Forum

Foto: Communicatie Groninger Forum

Dinsdag 24 mei vindt ‘Race to the White House – Pre-election Night USA plaats in het Groninger Forum.

De strijd om het belangrijkste ambt ter wereld, de president van de Verenigde Staten, is nóg spannender, nóg bizarder en nóg fascinerender dan de vorige keer. De voorverkiezingen krijgen al bijna even veel aandacht als de uiteindelijke eindstrijd. Met een opvallende hoofdrol voor Donald Trump.

Het Groninger Forum heeft Amerika-deskundigen uitgenodigd, omdat de verkiezingen nu al interessant genoeg zijn om bij stil te staan.

Amerika-deskundigen

  • Amerika-correspondent Michiel Vos komt speciaal naar Nederland om de stand van zaken te analyseren en vooruit te blikken op de te verwachten finale.
  • Victor Vlam is Amerika-deskundige en ontleedt aan de hand van opvallende beeldfragmenten uit de campagne het fenomeen Donald Trump.
  • Het democratische kamp wordt onder de loep genomen door docent American Studies van de Rijksuniversiteit Groningen Tim Jelfs.

Race to the White House is een opmaat naar de Election Night USA op dinsdag 8 november in het Groninger Forum. Beide programma’s worden georganiseerd in samenwerking met de studieverenigingen SIB en CLIO. De voertaal van de avond op 24 mei is Engels.

De aanvang is om 20.00 uur tot 22.00 uur.

Locatie:
Groninger Forum, locatie Hereplein 73, Groningen

Voor meer informatie: groningerforum.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen