De Noorderlingen gooit de deuren Wijd Open

De Jossen
De Jossen
Foto: De Noorderlingen

De Noorderlingen gooit op 14 en 15 mei voor de vijfde keer de deuren Wijd Open in het Grand Theatre. Met Wijd Open presenteert De Noorderlingen in een ‘open huis festival’ een aantal succesvolle voorstellingen van het afgelopen seizoen.

Daarnaast spelen Noorderlingen-van-nu scènes met Noorderlingen-van-toen in een eigen versie van De Vloer Op. Een ontmoeting tussen jong en oud, publiek, makers en spelers; in het pluche, op de vloer en aan tafel. Ervaar wat De Noorderlingen is, doet en maakt!

Er wordt gestart op 14 mei met de première van De Jossen.

De Jossen

Een absurd avontuur over ik-zijn in het warme nest van de saamhorigheid, de drang naar revolutie en de angst voor het onbekende.

De Jos wil ont-Jossen. Wat hoopt hij los van de kudde te vinden? De net afgestudeerde makers Sander Roux en Sara Scholten (oud-Noorderlingen) maken met een Pop-up collectief van jonge noordelijke kunstenaars de derde voorstelling van de Productiegroep. De voorstelling is gebaseerd op het toneelstuk De Jossen van Tom Lanoye.

De Onmisbaren

De jongeren van lesgroep 2 van De Noorderlingen verdiepten zich met theatermaker Taco van Dijk in de geschiedenis ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Zij interviewden ouderen uit de stad Groningen over hun herinneringen. Die gesprekken en verhalen over verdwenen Groninger families vormen de inspiratie voor de voorstelling De Onmisbaren. Zo krijgen de families met allerlei verschillende achtergronden, die verdwenen zijn tijdens de oorlog, weer voor even een gezicht.

Dansen Zonder Bril

De succesvolle voorstelling ‘Dansen Zonder Bril’ nog niet kunnen zien? Dit is je kans! “Vanwege eerdere indrukwekkende dansvoorstellingen, mik ik op het optreden van De Noorderlingen, waar het Dagblad van het Noorden zo’n enthousiaste recensie aan wijdde dat je voelt dat je jezelf tekort doet als je deze voorstelling niet probeert te zien,” aldus NRC redacteur Marjoleine de Vos.

En nog veel meer….

Naast de voorstellingen spelen De Noorderlingen een bijzondere editie van De Vloer Op met huidige en oud-Noorderlingen. Buiten de theaterzalen is er muziek van de Nederlandse band Moos, gezien en gehoord bij een collegafestival. Ook kan tegen een zeer betaalbare prijs zondagavond aanschuiven voor een goedverzorgde, biologische, vegetarische maaltijd.

De aanvangstijden zijn:

Zaterdag 14 mei, aanvang 20.30 uur
Zondag 15 mei, aanvang 14.30 uur

Locatie:
Grand Theatre, Groningen

Entree:

  • Passepartout €15,- | €10,- voor één enkele voorstelling
  • Jongeren t/m 18 jaar passepartout €10,- | €5,- voor één enkele voorstelling
  • Een los kaartje voor De Onmisbaren kost €5,-

Kaarten reserveren: [email protected], alleen contant betalen aan de kassa.

De Noorderlingen

De Noorderlingen – vooropleiding theater is twee in één: opleiding en productiehuis voor talentvolle jongeren tussen 12 en 20 jaar. De vooropleiding biedt talenten een meerjarig les- en trainingsprogramma, gegeven door een team van makers; van acteurs en regisseurs tot componisten en choreografen. De Noorderlingen staat al 30 jaar garant voor spelers en makers die een aanwinst zijn voor het landelijke theater- en filmcircuit.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen