Prachtig weer om er op uit te gaan?

Foto: Publiek Domein

Dit weekend is het prachtig weer om lekker er op uit te gaan. Zowel in de stad als de provincie zijn allerlei leuke buitenuitjes.

Big Taste Festival

Dit jaar is vanaf Hemelvaartsdag Genieten van lekker eten, drinken en dansen kan dit jaar op het Damsterplein in Groningen. Van lekkere hamburgers tot Mexicaans en nog veel meer heerlijk eten allemaal gemaakt van verse ingrediënten. De openingstijden zijn deze zaterdag en zondag van 13.00 uur tot 23.00 uur.
Lees ook: Big Taste Festival op het Damsterplein in Groningen

Kunst- en ambachtenmarkt bij Reinhart Orchideeën in Haren

Reinhart Orchideeën houdt een grote tentoonstelling met een kunst- en ambachtenmarkt. De nadruk ligt op orchideeën, maar ook op andere bijzondere planten. Deze zijn te zien in zowel de binnentuin als de buitentuin. Met een beetje geluk staan de rododendrons en “wilde” orchideeën in bloei.

In de wandelkas staan diverse volières en vijvers. Koi en Vijvercentrum Nederland heeft vijvers met koi en geeft voorlichting. Ook kan men z’n vijverwater laten testen (gratis) en advies krijgen over het verbeteren van de kwaliteit. Ook Groei en Bloei, Ikebana, afdeling Noord en de Nederlandse Orchideeën Vereniging zullen aanwezig zijn.

In de kas is een kunst- en ambachtenmarkt met schilderijen, foto’s, honing, jam, wijn, bamboe, kaarten, glas, hout, keramiek, mozaïek, eieren, fuchsia’s, vogels, vissen en nog veel meer. Ook zullen er demonstraties zijn.

Verder is er een doorlopende diavoorstelling met uitleg over het vermeerderen van orchideeën.

De openingstijden zijn zowel zaterdag als zondag van 10.00 uur tot 17.00 uur. De locatie is Reinhart Orchideeën, Westerveen 16 in Haren. Voor meer informatie: www.reinhartorchideeen.nl

Internationale stoom- en modelbouwdagen – Familiepark Nienoord

De Internationale Stoomdagen worden voor de 43ste keer georganiseerd op Familiepark Nienoord. Deelnemers komen uit de hele wereld dit weekend om de modellen aan het publiek en aan elkaar te laten zien.

Er rijden verschillende modeltreinen op alle sporen van het Familiepark, er vinden demonstraties en optochten plaats van Groot stoom en in de Showtent kunnen bezoekers terecht voor aanvullingen van hun hobby. De openingstijden zijn zaterdag en zondag van 10.00 tot 18.00 uur. Voor meer informatie: www.landgoednienoord.nl

MeiFair – Openluchtmuseum Het Hoogeland in Warffum

Deze zaterdag van 10.00 uur tot 17.00 uur is de MeiFair. De Lentemarkt met demonstraties van regionale ambachts- en handwerklieden en verkoop van streekproducten. De markt biedt ‘Modern vakmanschap in historische traditie’.
De locatie is: Openluchtmuseum Het Hoogeland, Schoolstraat 4 in Warffum.
Voor meer informatie: hethoogeland.com

Textieldagen Verhildersum

De textieldagen, georganiseerd op Landgoed Verhildersum in Leens, is een spannende ontmoeting tussen oud en nieuw. Historisch textiel inspireert tot moderne modetechnieken op deze zaterdag en zondag

Tijdens de textieldagen staan handwerktechnieken en textiel centraal. Met demonstraties, verkoop en natuurlijk de EHBH, eerste hulp bij handwerkproblemen.

Demonstraties spinnen, weven, breien, haken, quilten, vilten, borduren, stipwerk, kantklossen en nog veel meer. Ook is er een stand met 2e hands handwerkboeken en –tijdschriften. En heeft u een handwerkprobleem?Kom langs bij de Eerste Hulp Bij Handwerkproblemen. Voor de kinderen zijn er allerlei workshops waar ze bijvoorbeeld een ring of armband kunnen maken, een tas kunnen bestempelen of een beestje van vilt kunnen maken.

De Textieldagen sluiten dit jaar aan bij de expositie Groninger Dracht Meets Fashion Tech. Deze modetentoonstelling in de museumboerderij verbindt heden en verleden. Tijdens dit textielweekend worden er speciale rondleidingen gegeven door deze expositie. De openingstijden dit weekend zijn 10.30 uur tot 17.00 uur.

Voor meer informatie: verhildersum.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen