Waddenconcert is spectaculaire opening van Festival OVERDEVLOED

Janne Schra met Noordpool Orkest
Janne Schra met Noordpool Orkest
Foto: Siese Veenstra

Festival OVERdeVLOED, een festival over 90 km Groningse dijk midden in Werelderfgoed Waddenzee van UNESCO, opent met een Waddenconcert in het betoverende decor van de Waddenzee op vrijdag 3 juni om 21.30 uur met een Waddenconcert.

Het Noordpool orkest en artiesten Waylon, Janne Schra en De Troebadoers trakteren het publiek in de haven van Lauwersoog op een unieke belevenis. Als van uit het niets drijven musici samen tot een swingend orkest.

Het publiek krijgt vanaf de dijk omlijst door zonsondergang een uitstekend zicht op dit gratis toegankelijke spektakel. De plaatsen op de dijk zijn gratis, maar wel beperkt. Vol = vol! Op de website www.festivaloverdevloed.nl kunnen mensen hun gratis plek reserveren.

Waddenconcert bruist

Het bruist op 3 juni met een gevarieerd muzikaal programma met als stevige basis:

  • Het Noordpool Orkest met 42 professionele musici. Het grootste lichte muziek orkest van het Noorden. Het Noordpool orkest speelde met een keur aan artiesten, zoals Bert Visscher, Ellen ten Damme en Iris Kroes en was ook te zien op Pinkpop met Ed Kowalczyk.
  • Waylon bekend van zijn debuutalbum Wicked Ways in 2009 en succesvol op het Eurovisie Songfestival 2014 met The Common Linnets (samen met Ilse DeLange).

Waylon-1

  • Janne Schra, voorheen Room Eleven en meest recent album PONZO, bezingt de fijne gedichten van dichteres M.Vasalis. De Groningse taal wordt vertegenwoordigd door De Troebadoers: Alex Vissering, Edwin Jongedijk en Jan Henk de Groot.

Festival OVERdeVLOED 3, 4 & 5 juni 2016

Een festival over 90 kilometer Groningse dijk op 3, 4 en 5 juni. Van Lauwersoog naar Nieuwe Statenzijl. Langs het gloednieuwe fietspadKiek over Diek’. Midden in Werelderfgoed Waddenzee UNESCO. Uniek in zijn soort. Dat is festival OVERdeVLOED.

Alle inwoners en ondernemers laten zien welke prachtige dingen ze te bieden hebben. Het festival is een regionaal festival vol feestelijkheden voor inwoners, ondernemers en – het liefst – alle Groningers.

Voor meer informatie: www.festivaloverdevloed.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen