Le Concert Spirituel naar De Oosterpoort in Groningen

Le Concert Spirituel.
Le Concert Spirituel.
Foto: © Eric Manas

Le Concert Spirituel geeft op donderdag 28 april een concert in De Oosterpoort in Groningen. De barokspecialisten brengen een thematisch programma rond de Europese barokmuziek.

Onder leiding van concertmeester Alice Piérot spelen ze werken van onder andere Bach, Purcell en Charpentier.

Een reis door de Europese barokmuziek

Le Concert Spirituel staat bekend als een van ’s werelds beste barokensembles. Onder aanvoering van violiste Alice Piérot laat Le Concert Spirituel horen hoe een aantal geliefde meesters van de barok: Bach, Biber, Purcell, Corelli, Muffat en Charpentier elkaar hebben beïnvloed, maar ook hoe ze van elkaar verschillen.

Bezoekers belanden in het Italië van Corelli, die zijn bekendste concerto grosso bewaarde voor een feestelijke gelegenheid: de kerstnacht. Een ontmoeting met Marc-Antoine Charpentier, spécialité de la maison van de Parijzenaars, en ontdekken dat er tussen alle bekende vocale pracht van Purcell ook heel veel instrumentale parels verstopt zitten. En met wie kan een reis door de barok anders worden afgesloten dan met Bach?

Serie Wereldsterren

Het concert maakt deel uit van de serie Wereldsterren waarmee de absolute wereldtop van de klassieke muziekwereld naar Groningen wordt gehaald.

De aanvang is om 20.15 uur

Voor meer informatie: de-oosterpoort.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen