Forum Green House: Over de complexe én hoopvolle relatie tussen mens en natuur

Foto: Forum Groningen

Vanaf het begin van de lente wordt in Forum Groningen stilgestaan bij de relatie tussen mens en natuur. Door middel van talks, films, een groene markt en een groeiend kunstwerk van Merijn Vrij kleurt het Forum vanaf 21 maart groen.

Waar mens en natuur elkaar ontmoeten ontstaan mooie initiatieven, maar botsen er ook belangen. Hoeveel ruimte is er eigenlijk in het krappe Nederland? Dat wordt onderzocht tijdens Forum Green House.

Levend kunstwerk Green Space van Merijn Vrij

Kunstenaar Merijn Vrij ontwierp speciaal voor Forum Green House een levend kunstwerk dat gedurende de periode van het project het atrium van het Forum groen kleurt. Green Space is een dynamisch en levend kunstwerk bestaande uit organische objecten verdeeld over de west- en oostzijde van het Forum, van de 1e tot de 8ste verdieping. Langs de vele touwen die tot in de nok van het gebouw reiken groeien stokbonen omhoog. De objecten benadrukken de hoogte van het atrium. Vrij ziet de drie objecten als groene bezoekers van het Forum.

Aftrap met schoolklas ‘Dikke Dollie’

Op maandag 21 maart om 13.30 uur, trappen de leerlingen van de ‘Dikke Dollie’ klas van basisschool de Petteflet het project af door ieder een boon te planten. ‘Dokter Groen’ leest een gloednieuw verhaal (een alternatieve versie van Jaap en de Bonenstaak) van Gouden Griffel-winnaar Pieter Koolwijk voor aan de kinderen. Het verhaal is door Koolwijk speciaal voor dit project geschreven. Kinderen gaan later aan de slag met dit verhaal en mogen zelf een eind verzinnen. De mooiste, gekste en origineelste verhalen worden geselecteerd en zijn tijdens Forum Green House te horen op Wonderland, de jeugdafdeling van het Forum.

Forum Green House

Naast het kunstwerk en het educatieproject presenteert Forum Groningen een rijk programma met talks, films, cursussen, workshops, een markt en een meetactie. Zo is er een avond over de terugkeer van wilde dieren, een avond over de Groningse boer van de toekomst en een avond en meetactie over het belang van regenwormen voor bodemkwaliteit en voedselvoorziening. Er zijn vele workshops voor kinderen, een feel good-film over wat er gebeurt als je de natuur zijn gang laat gaan en een boerenmarkt met lokale producenten.

Het volledige programma van Forum Green House is te vinden op de Forumsite.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen