Energiewacht Tour 2016: De start in Groningen

Foto: CC BY-SA 3.0/Wikipedia Commons/ Michielverbeek

De 6e editie van de internationale wielerwedstrijd Energiewacht Tour Groningen start vandaag met een ploegentijdrit over ruim elf kilometer. De start en finish zijn in het hart van de stad Groningen op de Vismarkt.

Het parcours is 11,3 kilometer en wordt ’s avonds volledig afgesloten voor auto’s en fietsers.

De rensters vertrekken vanuit Groningen naar Haren om vervolgens in de provinciehoofdstad terug te keren. Na de start op de Vismarkt voor de Korenbeurs volgen voor de vrouwentoppers passages op de Folkingestraat, Ubbo Emiussingel, Hereplein, Hereweg / Verlengde Hereweg/Rijksstraatweg. Na het draaien op de rotonde in Haren keren de wielrenners via de Rijksstraatweg/Verlengde Hereweg/Hereweg – en uiteindelijk dwars door de Herestraat – terug bij de finish op de Vismarkt.

De ploegen starten om de twee minuten. De eerste elite-ploeg vertrekt om 19 uur. Een uur later is de laatste ploeg binnen. Om 21.20 uur zijn ook alle teams met junior-vrouwen weer terug op de Vismarkt. Het publiek ziet constant sportieve actie en bekijkt de huldiging van de winnaars en eerste dragers van de truien. Ondertussen is er ook een randprogramma voor de jeugd met fietsparcours, zweefmolen en springkussens.

De 2e tot en met 5e etappe:

  • 7 april 2e etappe Winsum – 116,8 km – start 12.30 uur
  • 8 april 3e etappe Stadskanaal-Musselkanaal – 131,8 km start 12.00 uur
  • 9 april 4a etappe Zuidhorn – 75,4 km start 10.00 uur
  • 9 april 4b etappe Leek (ITT) – 13,6 km start 15.00 uur
  • 10 april 5e etappe Borkum – 117,9 km start 12.30 uur
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen