Stripblad GR’NN bestaat 25 jaar en viert dat met expositie

Stripblad GR'NN 25 jaar.
Stripblad GR'NN 25 jaar.
Foto: Vlerk

Het Groningse stripblad “GR’NN” bestaat 25 jaar en dat wordt vanaf zaterdag gevierd met een expositie in De Kelder aan de Walstraat.

GR’NN is een initiatief van tekenaar Vlerk om te laten zien dat er in het Noorden veel tekentalent aanwezig is. Wat in 1996 begon als een eenmalige uitgave, is inmiddels uitgegroeid tot een periodiek underground blad. Het concept is simpel: Iedere tekenaar levert vier pagina’s aan die door Vlerk gebundeld worden. Elke editie heeft een thema en verder zijn tekenaars vrij om te maken wat ze willen.

Het blad heeft eerdere exposities gehad in het voormalig Nederlands Stripmuseum en Academie Minerva. Daarnaast verschenen er diverse albums van individuele tekenaars.

Tijdens de expositie is werk te bewonderen van tekenaars van het eerste uur zoals Mark Hendriks, Daan Brand en Paul de Bie en van tekenaars die frequent meewerken, zoals Coen Vosveld, Diderik van Dijken, Eric Snelleman, Erik Wielaert, Naam en Vlerk.

Vanaf zaterdag 11 september is een retrospectief te zien van 25 jaar GR’NN, het small-press stripblad. De expositie in De Kelder aan de Walstraat duurt tot en met 15 oktober. De entree is gratis.

Op zaterdag 25 september maakt de expositie deel uit van kunstroute expOOST. Een aantal kunstenaars is op deze dag van 12.00 tot 18.00 uur aanwezig in De Kelder.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen