Dichters in de Prinsentuin in Hortus Botanicus Haren komend weekend

Foto: © Reyer Boxem

Komend weekend vindt het poëziefestival Dichters in de Prinsentuin plaats, dit jaar in Hortus Botanicus Haren, van vrijdag 9 tot en met zondag 11 juli.

Dichters in de Prinsentuin staat op vrijdagavond 9 juli en zaterdagavond 10 juli in het teken van het festivalthema ‘Tijdstrijders en kathedralenbouwers’, met bijdragen van onder andere Anneke Brassinga, Paul Demets en Vrouwkje Tuinman.

Maar liefst zeventig dichters zijn van heel dichtbij te horen, er zijn bijzondere voorstellingen en er is nog veel meer te beleven.

Programma

‘Wat komt’

In het programma ‘Wat komt’ op 9 juli wordt met discussie, interviews, een voorstelling en veel poëzie gekeken naar de huidige maatschappij en naar de generaties die volgen. Interviewer en presentator Jelte Posthumus spreekt met dichters Peter Theunynck, Maxime Garcia Diaz, Paul Demets, Sieger Baljon, Moya de Feyter, Anne Broeksma en Vrouwkje Tuinman.

‘Wat blijft’

In het programma ‘Wat blijft’ op zaterdagavond 10 juli kijkt Jelte Posthumus juist met dichters terug, naar kathedraalbouwers uit de geschiedenis. Wat hebben voorouders ons nagelaten? Welke keuzes maakten zij voor de lange termijn, ook als ze er soms zelf de vruchten niet van konden plukken? Wat kunnen we van hen leren en wat zijn de gevolgen van hun verzet? Met de dichters Çağlar Köseoğlu, Michael Vandebril, Roberta Petzoldt, Yentl van Stokkum en Anneke Brassinga en de Litouwse componist Sigita Žurauskaite.

Tientallen dichters

Op zaterdag 10 en zondag 11 juli overdag is de Hortus botanicus Haren gevuld met tientallen dichters die aan kleine groepen publiek hun gedichten voorlezen. Als bezoeker bepaal je zelf wie je wil horen en hoe lang je dat wilt.

Er is een voorstelling van Kasper Peters over de Roemeense dichter Eminescu. En er is Wim Bouwens die als The Bard in the Yard Shakespeare speelt tijdens een pestuitbraak en lockdown in 1605. Daarnaast presenteert het Centrum voor Groningse taal-en cultuur een Groningstalig programma met onder andere Arnold Veeman en Jan Siebo Uffen.

Ook is er een Poëziewerkplaats voor kinderen en is the herman de vries guerilla art group van ARTisBOOK op verschillende plekken actief in de Hortus botanicus.

Bekende namen onder de dichters die optreden zijn Anneke Brassinga, Albertina Soepboer, stadsdichter Myron Hamming, winnaar van het Hendrik de Vriesstipendium Esmé van den Boom, Marjoleine de Vos, Moya De Feyter, Paul Demets, Sieger Baljon en Thomas Möhlmann. Onder de vele talenten zijn onder andere deelnemers aan het NW Talent-traject.

Kijk voor meer informatie en een blokkenschema voor de dagprogramma’s op www.noordwoord.nl/dichtersindeprinsentuin

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen