Frituurloop, een welkome afwisseling in coronatijd

De Frituurloop, de Culinaire 4 Mijl, een stadswandeling. Na maanden lockdown, ons houden aan de coronamaatregelen, zijn de besmettingen helaas nog hoog. Een leuk buitenevenement kwam voorbij.

Lokale ondernemers hebben het al maanden moeilijk. Initiatiefnemers Bar Smoke en de Frituurloop kwamen met een leuk idee in deze lastige coronatijd. Een heerlijk wandeling van 4 Mijl met een route langs vijf cafetaria’s door onze eigen prachtige stad en een leuke quiz. De deelnemende zaken hadden ieder een eigen aanbieding.

We konden ons aanmelden voor twee shifts met een maximum aantal deelnemers en wij kozen voor de zaterdag om 12.00 uur. Onze route startte bij cafetaria De Paardeschuur. Duidelijk aangegeven stond een maximum van twee of drie aanwezige mensen bij alle cafetaria. We werden verrast met een heerlijke verrassing, vijf krokante snackballetjes met eigengemaakte eierbal ragout in vijf verschillende smaken. Ze smaakten heerlijk. De eigenaresse vertelden dat ze de balletjes in twintig verschillende smaken maken.

De Paardeschuur.

Een aantal deelnemers kwamen we tegen, we stonden op 2 tot 3 meter afstand, we deden onze bestelling en wachtten vervolgens buiten tot deze klaar was. Vervolgens konden we na een seintje deze afhalen of deze werd buiten keurig neergezet.

Onderweg leerden we al heel wat weetjes van plantaardige vetten tot aan vragen over de frikadel of is het nu frikandel, maar ook hoe lang de deelnemende zaken bestaan bijvoorbeeld tijdens de quiz.

We vervolgden onze route door het Noorderplantsoen richting de Westersingel.

Het Noorderplantsoen.

Onze volgende stop bij het Friethuys in de Astraat was. Hier was de specialiteit een broodje Vlaamse Stoof.

Groninger Friethuys.

We liepen richting de Grote Markt en trakteerden onszelf op een lekker frietje bij De Belg Waterloo. Een aantal deelnemers waren al geweest, werd ons verteld en de tweede shift moest nog beginnen. We liepen door en zochten een rustig plekje om te eten.

Vervolgens gingen we op weg naar de heerlijke mini loempiaatjes bij Lekkel Lekkel.

Lekkel Lekkel.

We kozen de Herestraat, maar daar was het druk bij de winkels. Onze route eindigde bij de laatste stop bij het Patathuus aan de Verlengde Hereweg, waar de actie een frikadel speciaal was.

Patathuus.

Opvallend was de drukte in de binnenstad, maar niet op de route die wij wandelden en bij de deelnemende cafetaria. We genoten van een heerlijke wandeling met lekkere snacks onderweg en leuke quizvragen. Het is nog even spannend of we de vragen goed hebben, maar we hebben heel wat geleerd onderweg.

Het was een leuke afwisseling in deze moeilijke tijd. Het advies van de regering, buitenwandelen, is gezond, drukte vermijden en maximaal twee personen (eventueel met twee kinderen onder de 12 jaar) is juist bij dit evenement goed te hanteren en bracht ons een welkome afwisseling in deze moeilijke tijd.

 

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen