FC Groningen wint van Vitesse

FC Groningen heeft zaterdagavond in eigen huis met 1-0 gewonnen van Vitesse door een benutte strafschop en pakt daarmee drie punten.

In de 12e minuut ging Hrustic onderuit na een overtreding van Tannane van Vitesse. Hierop kreeg Groningen een penalty. Deze werd benut door Lundqvist. Postema kreeg een paar minuten later de kans om te scoren maar schiet over het doel. Vlak voor rust schiet Lundqvist rakeling langs de goal. Vlak voor rust raakte Postema geblesseerd aan zijn knie.

Postema startte de tweede helft nog wel, maar na twee minuten blijkt het niet te gaan. Hij werd vervangen door debutant Redan.

Tannane schiet een vrije trap van Vitesse maar net over het doel. Tien minuten voor tijd kreeg Hrustic nog een kans maar deze bal ging via een been van de tegenstander naast. Daniƫl van Kaam was een minuut later dichtbij een doelpunt, maar zijn verwoestende uithaal werd tegengehouden door Pasveer.

Door deze overwinning staat FC Groningen op de achtste plaats in de Eredivisie met 32 punten uit 22 wedstrijden.