Noordelijke huisartsenzorg starten leer-werktraject om tekort doktersassistenten aan te pakken

Foto: Publiek Domein

Om het tekort aan doktersassistenten en triagisten (doktersassistenten op de huisartsenspoedpost) aan te pakken heeft de noordelijke huisartsenzorg een leer-werktraject voor herintredende doktersassistenten opgezet. Steeds meer huisartsenpraktijken en huisartsenposten kampen met een tekort aan doktersassistenten.

Na het traject kunnen gediplomeerde doktersassistenten weer aan het werk in een huisartsenpraktijk, of – na een vervolgopleiding tot triagist – op de huisartsenspoedpost. Dit leer-werktraject is een verkorte opleiding die bestaat uit een gevarieerd programma, inclusief betaalde stage en persoonlijke begeleiding.

Vraag naar gediplomeerde doktersassistenten

In november 2019 starten herintreders uit de drie noordelijke provincies bij Noorderpoort in Groningen aan het verkorte traject. Voor dit leer-werktraject zijn nog plaatsen beschikbaar.

Doktersdienst Groningen, Dokterszorg Friesland, Centrale Huisartsendienst Drenthe en Huisartsenzorg Drenthe zoeken doktersassistenten die in of na 2004 hun diploma hebben behaald, momenteel niet werkzaam zijn in dit beroep, maar dat wél willen.

Daarnaast wordt gekeken naar eventuele uitbreiding richting andere doelgroepen, bijvoorbeeld verpleegkundigen of zij-instromers uit andere sectoren, die met passende trajecten klaargestoomd kunnen worden voor een baan als doktersassistent/triagist in de huisartsenzorg.

Regionaal Actieplan Aanpak Tekorten

Vanuit het Landelijk Actieplan Aanpak Tekorten heeft de werkgeversorganisatie ZorgpleinNoord, in samenspraak met haar leden, een Regionaal Actieplan Aanpak Tekorten (RAAT) opgesteld. Eén van de trajecten is het met huisartsenzorgorganisaties gezamenlijk ontwikkelde traject voor herintredende doktersassistenten.

Voor meer informatie: zorpleinnoord.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen