FC Groningen wint van Fortuna en stijgt naar achtste plaats

FC Groningen heeft zondagmiddag de thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard met 3-0 verslagen.

In de eerste helft kwam de wedstrijd moeizaam op gang, echter in de 39e minuut kopte Paul Gladon de 1-0 binnen na een voorzet van Zeefuik.
Hoogtepunt Doan

Ritsu Doan zorgde met een geweldige schot vanaf ongeveer 25 meter voor de 2-0. Balic van Fortuna zorgde voor een gevaarlijk moment door doelman Padt te omspelen, maar Tim Handwerker wist de bal van de lijn te halen.

In de 90e minuut werd Te Wierik naar de grond geduwd en wees de scheidsrechter naar de stip. Samir Memisevic wist de strafschop te benutten en bepaalde de eindstand op 3-0.

FC Groningen is gestegen naar de achtste plaats met 45 punten uit 33 wedstrijden in de eredivisie, doordat FC Emmen wist te winnen van Willem II met 3-2.

In de race voor deelname aan de play-offs heeft FC Groningen het heft weer zelf in handen. Woensdag speelt Groningen uit tegen FC Emmen. Bij winst is de achtste plek zeker.