Zondag geen treinverkeer Groningen-Delfzijl, Roodeschool/Eemshaven en Zuidhorn

Foto: CC BY-SA 3.0/Wikipedia Coimmons/Marcop23

Op verschillende trajecten rijden komende zondag door werkzaamheden geen of minder treinen. Dit geldt op de lijnen Groningen – Delfzijl, Groningen – Roodeschool/Eemshaven en Groningen – Leeuwarden.

Dat komt door werkzaamheden aan het spoor en de spoorwegovergang Paterswoldseweg.

Groningen – Delfzijl, Groningen – Roodeschool/Eemshaven en Groningen-Zuidhorn

Van zondagnacht 2.00 uur tot zondagmiddag 14.00 uur rijden geen treinen tussen Groningen-Delfzijl, Groningen-Roodeschool/Eemshaven en Groningen – Zuidhorn. Tussen Leeuwarden-Zuidhorn en Zuidhorn-Leeuwarden rijden wel de stoptreinen.

Vervangend vervoer

De bussen, die ingezet worden als vervangend vervoer, vertrekken in Groningen voor het station bij halte A/ B, op de andere stations vanaf het voorplein van het station en in Eemshaven nabij de veerbootterminal. De extra reistijd kan volgens Arriva oplopen tot 45 minuten. De treinvervangende bussen van en naar Delfzijl gaan niet via Sauwerd. Ook is het meenemen van fietsen niet mogelijk in verband met de ruimte in de bus.

Werkzaamheden

Voor het project Extra Sneltrein Groningen – Leeuwarden (ESGL) wordt gewerkt aan het spoor tussen Groningen en Zuidhorn. Vanwege deze werkzaamheden is de spoorwegovergang Paterswoldseweg ook voor het verkeer, fietsers en voetgangers afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid via de Peizerweg.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen