28e Editie van Noorderzon Performing Arts Festival Groningen

Foto: © Niels Knelis Meijer

Vandaag, donderdag 23 augustus begint de 28e editie van Noorderzon Performing Arts Festival Groningen in het Noorderplantsoen en de binnenstad van Groningen. Het elfdaagse festival duurt tot en met zondag 2 september.

Noorderzon is de zeldzame en ietwat curieuze combinatie van een internationaal podiumkunstenfestival op het scherpst van de snede en een groot zomerfeest voor zo’n 135.000 bezoekers.

Een veelkleurige en avontuurlijke waaier

Van bijzonder werk uit China van Wang Chong tot aan taboedoorbrekend Russisch Roulette van Ana Borralho en João Galante uit Portugal. Een indringend Sovjet-relaas uit Siberië van KnAM Theatre en een virtuoos hiphoppleidooi van de Braziliaanse Bruno Beltrão.

Digitale luchtspiegelingen en toveren met pixels bij Adrien M & Claire B uit Frankrijk en Guillermo Cacace’s (Argentinië) hartbrekende monoloog over onbeantwoorde liefde.

Noorderzon presenteert in 2018 met veel plezier een brede, veelkleurige en avontuurlijke waaier aan initiatieven, samenwerkingen en partnerschappen, verdeeld over elf dagen festival en over een grote hoeveelheid locaties in het Noorderplantsoen en in DownTown Groningen.

Zeven ‘festivals-in-het-festival’

Naast het interdisciplinaire hoofdprogramma presenteert Noorderzon nog zeven ‘festivals-in-het-festival’: een programma met noordelijke makers waaronder WERC, Het Houten Huis en Sijas de Groot, een veelzijdig muziekprogramma met onder meer Agar Agar (FR), Omar Souleyman (SY), Warhola (BE) en Tyler Childers (VS), een uitgebreid contextprogramma met lezingen van Ruben Terlou, Hans Aarsman en meer, het letterenfeest Literaturia met Jean Pierre Rawie en Rudie Kagie, het festival voor onze jongste gasten Rotor met onder andere Varkentje Rund en verschillende kindercolleges en het containerprogramma met Tjerk Ridder en zijn ezeltje, Nyk de Vries, het NNT en nog zoveel meer.

Nieuw: Mystery Voorstelling

Dit jaar introduceert Noorderzon naast de populaire Mystery Route, waarbij bezoekers een route door het programma van Noorderzon kunnen nemen zonder dat zij van tevoren weten waar zij naartoe gaan, ook de Mystery Voorstelling. Voor € 12,50 krijgen bezoekers een voorstellingskaartje én twee drankjes en kiest Noorderzon een spannende voorstelling uit het hoofdprogramma voor hen uit.

Kaartverkoop en meer informatie

Kaarten zijn te koop via www.noorderzon.nl en vanaf maandag 20 augustus 12:30 uur bij de Centrale Kiosk in het Noorderplantsoen. Tijdens het festival komen daar ook Kiosk Noord en Kiosk Zuid bij.

Het kloppende hart van het festival is het idyllische Noorderplantsoen, waar gedurende elf dagen een groot, vrij toegankelijk festivaldorp verrijst waar theater, dans, muziek, literatuur en beeldende kunst hand in hand gaan met eten, drinken en ontmoetingen. Voorstellingen vinden plaats in tenten of op buitenpodia in het Noorderplantsoen en op vele locaties en partnerpodia in de binnenstad van Groningen (Noorderzon DownTown).

Het volledige programma is te vinden op www.noorderzon.nl/programma

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen