Nic. wint in Noordelijke korfbalderby van SCO

Nic. heeft zondagmiddag de Noordelijke korfbalderby gewonnen van SCO met 20-19 na een bloedstollende eindfase.

In de wedstrijd tegen SCO was het voortdurend stuivertje wisselen, meldt Nic. De wedstrijd in het goed gevulde Alfa-college kwam nooit helemaal los, voornamelijk doordat beide ploegen moeite hadden de korf te vinden.

Gedurende de eerste tien minuten vielen alle goals in een vak, waardoor er een 5-4 tussenstand op het scorebord stond. Opvallend daarbij waren de vier goals van Kevin van Haastrecht.

Nic. sloeg na het inbrengen van Sven Müller een gat van drie goals (9-6), maar de Friezen brachten de ruststand terug op 10-10.

De tweede helft begon even stroef als de eerste was geëindigd, met dit verschil dat SCO het initiatief naar zich toe trok. Kirsten Smits kwam in de ploeg voor Nienke van der Windt op het moment dat SCO twee goals voorstond, 14-16, en dat verschil vasthield tot 17-19. Na de 18-19 van Niels Tamminga produceerde de ingevallen Smits de gelijkmaker en bracht het Alfa-college in extase.

SCO kreeg daarna een paar aanvallen, maar Nic. was de meest gelukkige ploeg en verdiende een strafworp om de wedstrijd te beslissen. ‘IJskonijn’ Sven Müller wist te scoren en bracht de overwinning naar Groningen.

Deze overwinning brengt Nic. naast Dalto en op een positie die aan het eind van het seizoen recht geeft op het spelen van play-offs.