Fase 3 en 4 van Operatie Julianaplein gaan van start

Foto: De Redactie

Deze vrijdag start fase 3 van Operatie Julianaplein, gevolgd door het begin van fase 4 op maandag. Het Julianaplein is tijdens deze fases bijna volledig afgesloten.

Tijdens deze periode wordt fors meer verkeershinder verwacht. Er zijn meer richtingen afgesloten en daardoor zal dit voor meer hinder zorgen op de omleidingsroutes.

Fase 3

Vanaf vrijdagavond 22.00 uur tot maandag 28 februari begint de derde fase. Het hele Julianaplein is dan afgesloten. Alleen het verkeer vanuit de richting Assen naar Hoogezand kan rijden via de nieuwe tijdelijke weg. Ook de route vanuit Assen naar het centrum van Groningen en andersom (via de Brailleweg) is open.

De werkzaamheden bestaan dit weekend uit het bouwen aan de rijbaan voor het verkeer dat vanaf het Julianaplein (uit de richting Hoogezand) richting Assen rijdt. Het nieuwe asfalt wordt aangesloten op de bestaande wegen en er wordt een begin gemaakt met de ontmanteling van het Julianaplein. De verkeerslichten worden uitgeschakeld waarna de installatie verwijderd wordt. Ook wordt begonnen met het verwijderen van lichtmasten, barriers, geluidsschermen en portalen. Langs het Noord-Willemskanaal, ter hoogte van Gyas, worden damwandplanken aangebracht. Bij de Van Ketwich Verschuurlaan wordt de onderdoorgang voor eenrichtingsverkeer ingericht.

Omwonenden kunnen overlast hebben van geluid en licht.

Fase 4

Vanaf maandagochtend 6.00 uur start tot 28 maart vervolgens de vierde fase. Tijdens deze vier weken kan er alleen verkeer tussen de richtingen Assen en Hoogezand in beide richtingen via de nieuwe tijdelijke weg. Ook de route vanuit Assen naar het centrum van Groningen en andersom (via de Brailleweg) is open.

Tijdens de werkzaamheden wordt het bestaande Julianaplein ontmanteld, wordt er gebouwd en wordt de tijdelijke brug over het Noord-Willemskanaal klaar gemaakt voor het gebruik en aangesloten op bestaande wegen. Ook wordt een begin gemaakt met de sloop van geluidsschermen naast de Maaslaan. De werkzaamheden kunnen geluidsoverlast geven voor direct omwonenden.

Fase 4 duurt tot en met 28 maart.

Kijk voor meer informatie: www.aanpakringzuid.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen