Nieuw onafhankelijk onderzoek naar financiële situatie gemeente Haren

Foto: CC BY-SA 3.0/Wikipedia Commons/ Wutsje

De stichting Burgercomité Haren ontvangt een subsidie van 6.000 euro voor een onafhankelijke onderzoek naar de financiële situatie van de gemeente Haren. Het argument dat Haren financieel ongezond zou zijn, vindt zij onvoldoende onderbouwd voor de samenvoeging met Groningen en Ten Boer.

De stichting Burgercomité heeft voor dit onderzoek contact gezocht met de stichting COELO.

Stichting COELO

Het Centrum voor onderzoek van de economie van de lagere overheden (COELO), is verbonden aan de faculteit economie en bedrijfskunde van de Rijksuniversiteit Groningen. Het onderzoek moet de vraag beantwoorden in hoeverre financiële overwegingen een goed argument vormen voor de door de provincie voorgestelde samenvoeging met Groningen en Ten Boer, meldt de gemeente Haren.

In het onderzoek worden de twee recente onderzoeken van Deloitte (de ‘stresstest’ en de rapportage financieel onderzoek gemeente Haren) en de door de gemeenteraad van Haren gedane ombuigingsvoorstellen meegenomen.

Het onderzoek van het COELO kost ongeveer 14.000 euro. De gemeente Haren heeft de subsidie verleend om dat het zelfstandig willen blijven, het gaat om een burgerinitiatief en het onderzoek wordt uitgevoerd door een gezaghebbend en onafhankelijk instituut zonder enig winstoogmerk.

De resultaten van het onderzoek worden eind augustus verwacht.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen