“Een jaar lang gratis eierballen eten”

Foto: © Duncan Wijting

Een jaar lang gratis eierballen eten als prijs. Deelnemers aan de cursus ‘Groninger geschiedenis voor Dummies’ werden vrijdag beloond met deze bijzondere prijs door de Verhalen van Groningen.

Groninger Geschiedenis voor Dummies

Tijdens Noorderzon verzorgde De Verhalen van Groningen een spoedcursus ‘Groninger Geschiedenis voor Dummies’. Tijdens 6 bomvolle voorstellingen nam gastheer en journalist Frank von Hebel de deelnemers in recordtempo mee door de rijke historie en gaf antwoord op vragen die het fundament van de Groninger identiteit raken: ‘Wie maakte de grootste eierbal ter wereld?’ ‘Was Ome Loeks een dierenbeul?’ ‘Wat is het verschil tussen een wierde en een terp?’

Deelnemers konden hun gegevens achterlaten om mee te dingen naar de prijs, een jaar lang gratis eierballen eten. De vijf prijswinnaars namen vrijdag hun prijs in ontvangst bij Friet van Piet. Uiteraard onder het genot van een eierbal.

Het antwoord op de grootste eierbal ter wereld? Drie Groninger studenten maakten samen met Friet van Piet een eierbal van een struisvogelei.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen