Verkiezingsprogramma Stadspartij 100% voor Groningenen bekend

Foto: Stadspartij 100% voor Groningen

Het verkiezingsprogramma van Stadspartij 100% voor Groningen is bekend en staat nu online. Twee punten, die eruit springen zijn de “inspraak en de bouw van een nieuwe Oosterpoort”.

“Al twintig jaar lang hameren wij erop dat inwoners, ondernemers en verenigingen meer inspraak moeten krijgen. En dan bedoel ik inspraak vooraf en niet pas als de gemeente dichtgetimmerde plannen presenteert. Dit is hoe het al decennialang gaat in de gemeente en dat moet echt anders”, zegt Amrut Sijbolts, fractievoorzitter en lijsttrekker van Stadspartij 100% voor Groningen.

“Voor ons is de bouw van de nieuwe Oosterpoort achter het hoofdstation ook een belangrijk verkiezingsthema. Wij zijn tegen dit soort megalomane bouwprojecten. Nu al worden de bouwkosten geschat op meer dan een kwart miljard euro. Wat willen ze? Gouden kranen? Wij kijken liever naar alternatieven zoals renovatie van de bestaande Oosterpoort of een nieuwe Oosterpoort maar dan voor de helft minder geld. Wij investeren liever in lokale en kleinere podia om nieuw talent een kans te geven”, besluit Sijbolts.

Het complete verkiezingsprogramma, de speerpunten en meer informatie zijn te vinden op www.stadspartijgroningen.nl

 

(Bron: ingezonden bericht)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen