Expositie Ben Rikken in de kerk van Klein Wetsinge

Boten op het strand van Etretat
Boten op het strand van Etretat
Foto: Ben Rikken

Een expositie met werken van kunstenaar Ben Rikken is te bezichtigen in de kerk van Klein Wetsinge van zaterdag 27 augustus tot en met zondag 18 september.

Ben Rikken

Ben Rikken (1951) studeerde aan Academie Minerva in Groningen en hij was enkele jaren docent aan de Klassieke Academie in Groningen.

Rikken schildert voornamelijk landschappen en stillevens. Warme, expressieve kleuren en een rustige evenwichtige compositie kenmerken zijn schilderijen.

Landschappen

Tijdens deze tentoonstelling laat Rikken schilderijen uit de laatste dertig jaar zien. Het zijn voornamelijk landschappen uit Frankrijk, Italiƫ en Nederland. De reis met zijn veldezel begint bij het Reitdiep rond Garnwerd en gaat via Frankrijk, Cornwall, Noorwegen, Italiƫ en weer terug naar Groningen. Onderweg heeft hij diverse types landschap ervaren en geschilderd. Vaak in kleine series om de verscheidenheid in de diverse stemmingen te bestuderen.

De kerk van Klein Wetsinge

Het kerkje van Klein Wetsinge ligt tussen Sauwerd en Winsum, met een prachtig uitzicht op het Reitdiepgebied. De kerk is in opdracht van de Stichting Oude Groninger Kerken grondig gerestaureerd en verbouwd.

De entree is gratis.

De tentoonstelling is dagelijks te bezoeken van 11.00 uur tot 18.00 uur.

Voor meer informatie over Ben Rikken: www.benrikken.nl

Locatie:

De kerk van Klein Wetsinge
Valgeweg 12
9773 TK Wetsinge

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen