Minder dan 300 coronapatiënten nog op intensive care

Foto: Publiek Domein

In de provincie Groningen zijn geen nieuwe positief bevestigde besmettingen met het COVID-19 virus vastgesteld. Dat blijkt uit de cijfers van GGD Groningen dinsdagmiddag.

Het totaal bevestigde besmettingen met COVID-19 blijft staan op 352 in de provincie. Zestien personen zijn volgens de GGD overleden door het coronavirus in de provincie. Het aantal besmettingen is volgens de GGD waarschijnlijk hoger doordat niet iedereen met klachten wordt getest.

Intensive cares

Het aantal coronapatiënten op de intensive cares in Nederland is gedaald tot 293. Dat zijn er dertig minder dan op maandag. Dat meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). De intensivecareafdelingen behandelen inmiddels 523 mensen met andere aandoeningen. Dat is 46 meer dan op maandag.

Op ic’s in Nederland liggen 291 coronapatiënten. In Duitsland worden nog twee Nederlanders met het coronavirus behandeld. Op de verpleegafdelingen van ziekenhuizen liggen 933 mensen met Covid-19, de ziekte die door het coronavirus wordt veroorzaakt. Dat is een toename van 24.

Het aantal patiënten opgenomen in het ziekenhuis met COVID-19 is ook dinsdag gelijk gebleven in de gemeente Groningen. Dat bleek uit de laatste cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Achttien patiënten uit de gemeente Groningen zijn volgens het RIVM opgenomen (geweest) met een besmetting met COVID-19.

Landelijk

Het RIVM kreeg landelijk 21 nieuwe meldingen binnen over gestorven coronapatiënten. Daarmee is het officiële Nederlandse dodental van de pandemie gestegen tot 5715. Van deze mensen was met een test vastgesteld dat ze besmet waren met het coronavirus.

Het werkelijke aantal overledenen is hoger, omdat lang niet iedereen wordt getest. Bovendien worden sterfgevallen soms pas dagen later doorgegeven. De afgelopen weken lag het sterftecijfer op dinsdagen vaak iets hoger dan de rest van de week, omdat de GGD’en in het land vaak op maandag doorgeven aan het RIVM hoeveel mensen in het weekend zijn overleden.

Ziekenhuizen hebben 34 nieuwe coronapatiënten opgenomen. In totaal hebben sinds de uitbraak in Nederland 11.613 mensen in het ziekenhuis gelegen omdat ze het virus hadden opgelopen.

Het RIVM ziet de gevolgen van het coronavirus nog steeds over de gehele linie afnemen. Minder mensen worden ziek en minder mensen overlijden. Het aantal positief geteste Nederlanders is met 108 gestegen. Bij 44.249 Nederlanders is tot nog toe vastgesteld dat ze het virus hebben opgelopen. Steeds vaker blijkt uit tests dat mensen het virus niet hebben: eind maart was nog 29 procent van alle testen positief, afgelopen week was dat nog maar 5 procent.

Actuele cijfers COVID-19 van dinsdag 19 mei 2020

  • Positief geteste personen: 44.249 (+108);
  • Ziekenhuisopnames: 11.613 (+34);
  • Overleden personen: 5.715 (+21).
X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden