Inloopspreekuren voor reisvaccinaties bij GGD

Foto: Publiek Domein

GGD Groningen houdt vanaf dinsdag 28 mei tot en met dinsdag 9 juli elke dinsdagmiddag een inloopspreekuur voor reizigers.

Reizigers kunnen zonder afspraak vaccinaties en gezondheidsadvies krijgen bij GGD Groningen aan het Hanzeplein in Groningen. Het advies is afgestemd op de bestemming en de persoonlijke situatie van de reiziger.

Het spreekuur vindt plaats op dinsdagen van 13.30 uur tot 15.00 uur.

Onvoldoende beschermd op reis

GGD Groningen organiseert het inloopspreekuur omdat veel mensen onvoldoende beschermd op vakantie gaan. Zij weten vaak niet dat voor sommige bestemmingen in Europa ook vaccinaties worden aanbevolen.

In deze landen kunnen reizigers namelijk ook hepatitis A (geelzucht), difterie, tetanus en polio oplopen. Een infectie ontstaat vaak ongemerkt via voedsel en drinkwater.

Daarnaast leeft het idee dat vaccineren kort voor vertrek of voor een korte reis niet zinvol is. Veel vaccinaties kunnen echter één dag voor vertrek nog gegeven worden.

Op afspraak

Vanwege langere wachttijden tijdens een inloopspreekuur adviseert GGD Groningen ouders met kinderen én personen met gezondheidsklachten om wèl een afspraak te maken.

Ook mensen die een lange reis gaan maken, dat wil zeggen langer dan drie maanden en meer dan twee landen gaan bezoeken, worden geadviseerd om op afspraak langs te komen.

Het maken van een afspraak kan online via ggd.groningen.nl/gezond-op-reis of telefonisch via 050-3674377.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen