Patiënt kan veilig berichten sturen naar UMCG-behandelaar

Foto: De Redactie

Patiënten van het Universitair Medisch Centrum (UMCG) kunnen sinds maandag een bericht sturen naar zorgverleners bij wie ze de afgelopen 12 maanden onder behandeling zijn geweest of die in het zorgteam zitten van de patiënt.

Dit is mogelijk via mijnUMCG, het patiëntenportaal van het UMCG, onderdeel van het EPD. MijnUMCG, is beveiligd (in tegenstelling tot e-mail), aldus het UMCG en vervangt de huidige correspondentie via e-mail.

De mogelijkheid om berichten te sturen is alleen bedoeld voor medische vragen en niet voor patiënten die dringend hulp nodig hebben of voor (nieuwe) klachten waarvoor de patiënt nog niet behandeld wordt, meldt het UMCG.

De berichten die patiënten versturen komen in eerste instantie binnen bij de medische administratie. De medische administratie kan praktische vragen direct beantwoorden. Als het nodig is stuurt de administratie het bericht door naar een betrokken zorgverlener. Ook zorgverleners kunnen berichten sturen naar hun patiënt die zelf, of waarvoor een gemachtigde, aangemeld is voor mijnUMCG.

'

Reacties

article
827106
Patiënt kan veilig berichten sturen naar UMCG-behandelaar
Patiënten van het Universitair Medisch Centrum (UMCG) kunnen sinds maandag een bericht sturen naar zorgverleners
https://groningen.nieuws.nl/zorgenwelzijn/827106/patient-kan-veilig-berichten-sturen-naar-umcg-behandelaar/
2019-05-23T12:45:45+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/128/2018/08/26210728/UMCG-3.jpg
Zorg