Vernieuwde verloskamers Martini Ziekenhuis gepresenteerd

Foto: Stichting Vrienden Martini Ziekenhuis

De afdeling Verloskunde van het Martini Ziekenhuis presenteerde woendag 10 april acht vernieuwdeverloskamers.

De vernieuwde verloskamers kregen meer sfeer en thuisgevoel door geplaatste herkenbare fotowanden. Ook zijn de verloskamers voorzien van warme verlichting.

Thuisgevoel in beeld

De fotowanden bieden afbeeldingen van de gekleurde huizen in de wijk Reitdiep, de Martinitoren, het steegje bij het Scheepvaartmuseum, een Waddeneiland, koolzaadvelden in Oost-Groningen, de heide bij Zeegse, De Onlanden bij Roden en een ooievaar. De beelden uit de drie noordelijke provincies zijn herkenbaar voor aanstaande ouders, die uit heel Noord-Nederland komen. Zij kunnen daarbij zelf de kleur en helderheid van het licht regelen en dus de sfeer bepalen.

In het Martini Ziekenhuis worden elk jaar ongeveer 2.500 baby’s geboren. ‘Wij willen graag dat de aanstaande ouders zich zo ontspannen mogelijk voelen en zelf de regie hebben bij de bevalling’, zegt Aly Hoekstra, unithoofd van de afdeling Verloskunde.

De reacties van de ouders zijn volgens het unithoofd heel positief en leuk.

De vernieuwing van de verloskamers was mogelijk door financiële steun van de stichting Vrienden van het Martini Ziekenhuis en ambassadeurs.

'

Reacties

article
808325
Vernieuwde verloskamers Martini Ziekenhuis gepresenteerd
De afdeling Verloskunde van het Martini Ziekenhuis presenteerde woendag 10 april acht vernieuwdeverloskamers. De vernieuwde
https://groningen.nieuws.nl/zorgenwelzijn/808325/vernieuwde-verloskamers-martini-ziekenhuis-gepresenteerd/
2019-04-11T15:00:31+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/128/2019/04/11140204/JBF-100419-1559NR-002-vernieuwde-verloskamer.jpg
Zorg