Samenwerking Geboortefotografen en Martini Ziekenhuis

Foto: © Verwonder Fotografie, Annemiek Kinneging

Verwonder Fotografie en het Martini Ziekenhuis in Groningen hebben een contract afgesloten over het maken van fotoreportages tijdens geboortes via een keizersnede.

Daarmee zijn de dames van Verwonder Fotografie, Annemiek Kinneging (Peize), Marjolein Roossien (Uithuizen) en Janneke Majoor (Meerstad), de eerste geboortefotografen in Noord-Nederland die toegang krijgen tot de operatiekamers van het Martini Ziekenhuis. Daar worden jaarlijks zo’n vierhonderd baby’s middels een keizersnede geboren.

‘Life event’

De professionaliteit van de fotografen van het bedrijf Verwonder Fotografie was voor het ziekenhuis aanleiding om een contract af te sluiten. “Een bevalling is een echt ‘life event’. Ook de eerste momenten met je kindje vergeet je je leven lang niet meer, aldus Aly Hoekstra, unithoofd afdeling Verloskunde van het Martini Ziekenhuis.”

“Juist daarom wil de Martini Geboorte Groep bijdragen aan mooie, positieve ervaringen. We doen dat met vraaggerichte zorg, waarbij de wensen en keuzes van de (aanstaande) ouders centraal staan. Hierbij past ook geboortefotografie”

Waardevolle foto’s

Annemiek inneging van Verwonder Fotografie: “Wij zijn enorm blij met deze mooie samenwerking met het Martini Ziekenhuis. Wat is het waardevol dat wij voor de aanstaande ouders, naast dat we op de verloskamers prachtige geboortereportages mogen maken, de geboorte middels een sectio nu ook professioneel vast mogen leggen in het Martini Ziekenhuis. Zo kunnen we juist ook in deze bijzondere situaties die waardevolle foto’s maken die vaak zo belangrijk zijn voor de verwerking.”

Eerder werden volgens Verwonder Fotografie al dergelijke afspraken gemaakt met het Ommelander Ziekenhuis Groningen in Scheemda. Bovendien is er steeds meer vraag naar geboortereportages en geboortefilms.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen