GGD Groningen lanceert nieuwe website met gezondheidscijfers

Screenshot van de nieuwe website ggdgroningen.incijfers.nl.
Foto: © GGD Groningen

GGD Groningen heeft de nieuwe website ‘ggdgroningenincijfers.nl‘ gelanceerd met daarop informatie over de publieke gezondheid.

Al jarenlang doet GGD Groningen onderzoek naar de staat van de gezondheid van de inwoners van de provincie Groningen. Vooralsnog werden de onderzoeksresultaten gedeeld in de vorm van een papieren rapport. Nu is het voor gemeenten en andere geïnteresseerden mogelijk om inzicht te krijgen in de gezondheid van de Groningers via de nieuwe website.

Informatie op één plaats

“GGD Groningen beschikt over zeer veel data, onder andere verzameld via vragenlijstonderzoeken. Gemeenten ontvingen voorheen van ons diverse rapporten. Met deze website kan iedereen nu op eenvoudige en interactieve wijze informatie downloaden over de eigen gemeente”, vertelt epidemioloog Jeroen Kuiper.

Kuiper: “Alle informatie over de publieke gezondheid in de provincie Groningen is nu gebundeld op één plaats. Als gemeentelijke overheidsdienst is het in deze tijd belangrijk dat we onze data – bekostigd met publieke middelen – zonder drempels en op transparante wijze beschikbaar stellen aan alle geïnteresseerden”

Eenvoudig

De website bevat een dashboard met infographics. Er is extra aandacht besteed aan de toegankelijkheid van de cijfers, zodat het voor de bezoeker eenvoudig is om de informatie te vinden.

De website wordt continu aangevuld, uitgebreid en geactualiseerd. “Want,” zo stelt Kuiper, “we krijgen regelmatig nieuwe gegevens die wij zullen invoeren, zodat een ieder direct gebruik kan maken van de meest recente gegevens.”

Reacties

article
762038
GGD Groningen lanceert nieuwe website met gezondheidscijfers
GGD Groningen heeft de nieuwe website ‘ggdgroningenincijfers.nl‘ gelanceerd met daarop informatie over de publieke gezondheid.
https://groningen.nieuws.nl/zorgenwelzijn/762038/ggd-groningen-lanceert-nieuwe-website-met-gezondheidscijfers/
2019-01-08T10:45:50+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/128/2019/01/07182205/screenshot-ggd-nieuwe-website1.jpg
Zorg