Alles over het vrouwenhart tijdens het Hart & Vaatcafé

Foto: Martini Ziekenhuis

In het Martini Paviljoen van het Martini Ziekenhuis in Groningen organiseren de Hart&Vaatgroep en de afdeling Cardiologie van het Martini Ziekenhuis donderdag 28 september een Hart & Vaatcafé. Het thema is het vrouwenhart.

Cardiologen vertellen tijdens deze bijeenkomst over de verschillen tussen het vrouwen- en mannenhart en de manier waarop hartklachten zich bij vrouwen uiten. Hartklachten bij vrouwen worden vaak niet herkend, waardoor er onnodige schade ontstaat.

Verschillen klachten tussen man en vrouw

De klachten bij een hartinfarct zijn bij vrouwen anders dan bij mannen. Ook spelen hormonen bij vrouwen een belangrijk rol. Zo lopen vrouwen die tijdens de zwangerschap last hebben van sterk verhoogde bloeddruk of zwangerschapsdiabetes, op latere leeftijd meer risico op het krijgen van hart- en vaatziekten. Ook worden hartklachten vaak verward met bijvoorbeeld overgangsklachten.

Het Hart & Vaatcafé is, naast een informatieve bijeenkomst, ook een contactbijeenkomst voor hart- en vaatpatiënten, hun naasten en mantelzorgers.

Deelname aan het Hart & Vaatcafé is gratis. Aanmelden voor het Hart & Vaatcafé kan via: www.martiniziekenhuis.nl/vaatcafe.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen