Warmetruiendag #11

Foto: CCO/ Public Domain/ Unsplash

Vrijdag 10 februari is het Warmetruiendag. Onder het motto ‘Verwarm jezelf, niet de wereld’ vraagt de organisatie Warmetruiendag vrijdag aandacht voor het milieu en de opwarming van de aarde.

Het is de elfde editie van de jaarlijks in Nederland georganiseerde Warmetruiendag, een nationale energiebesparingsactie van Klimaatverbond Nederland & Greenchoice.

Naar verwachting trekken 200.000 mensen een extra trui aan en zetten de verwarming een streepje lager om energie te besparen onder het motto: de groenste energie is de energie die je niet gebruikt.

Minder CO2 uitstoot

Het idee achter Warmetruiendag is simpel: trek een warme trui aan, zet de verwarming lager en bespaar 6% energie per graad en dus 6% CO2 uitstoot. De trui staat symbool voor wat we samen zélf kunnen doen om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen. Met de actie wil de organisatie mensen bewust maken en laten zien wat ze zelf kunnen doen om de opwarming van de aarde en de uitstoot van broeikasgassen tegen te gaan.

Lievelingstrui

In diverse steden vroeg de organisatie de afgelopen tijd mensen al naar hun lievelingstrui en zette hen daarmee op de foto. Deelnemers kunnen hun lievelingstrui delen via #lievelingstrui.

Bijna veertig gemeenten in het hele land, onderwijsinstellingen en bedrijven doen vrijdag mee aan de actie om energie te besparen.

Als de kachel overal een graad lager staat, kan Nederland op één dag al zo’n 4 miljoen kubieke meter gas uitsparen, stelt de organisatie.

Voor meer informatie: warmetruiendag.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen