Bekertoernooi voorbij voor FC Groningen

FC Groningen is donderdagavond uitgeschakeld in het KNVB-bekertoernooi door FC Utrecht. Het werd 0-1 voor Utrecht.

Het was de tweede keer binnen een aantal dagen tijd dat Groningen verloor van Utrecht met dezelfde eindstand.

Invaller Issah Abass maakte het enige doelpunt van de wedstrijd twintig minuten voor tijd.

FC Groningen controleerde de eerste helft van de wedstrijd, maar wist weinig kansen te creƫren. Bij rust was het 0-0. Halverwege de tweede helft wist invaller Abass een lage voorzet binnen te schieten.

In de slotfase kreeg Groningen nog twee grote kansen om gelijk te maken via El Hankouri en invaller Postema. Beide keren bracht doelman Paes van Utrecht redding.

Aanstaande zondag speelt FC Groningen de laatste thuiswedstrijd dit jaar tegen FC Emmen om 14.30 uur.