Donar bereikt kwartfinale Basketball Cup

Donar heeft woensdagavond zonder problemen de kwartfinale bereikt van de Basketball Cup, de nieuwe naam voor de NBB Beker.

Donar speelde in Hoofddorp de uitwedstrijd tegen de nummer elf uit de 1e divisie. De eindstand werd 27-103 voor Donar.

Donar speelde zonder Jason Dourisseau en Donte Thomas. Na het eerste kwart was het 2-25 in het voordeel van de Groningse basketballers en de ruststand was 14-49. Ook na rust waren er geen problemen en werd het 24-77 aan het einde van het derde kwart en eindstand 27-103.

Na het eerste kwart kregen jeugdspelers de kans om te spelen. Yoeri Hoexum maakte 13 punten en Jef de Vries maakte 11 punten.

Topscorers bij Donar waren Matt McCarthy met 18 punten, Carrington Love met 12 punten, en Jef de Vries en Vernon Taylor met beiden 11 punten.

Donar speelt een dubbele wedstrijd tegen Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Rotterdam om de halve finale te bereiken. De eerste wedstrijd speelt Donar thuis op 14 januari 2020 en de returnwedstrijd 16 januari in Rotterdam.

Aanstaande zaterdag speelt Donar de kerstkraker thuis tegen Aris Leeuwarden om 19.30 uur in MartiniPlaza.