FC Groningen speelt gelijk tegen ADO Den Haag

FC Groningen speelde zaterdagavond de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag met 1-1 gelijk. De wedstrijd kende twee rode kaarten.

Vlak voor rust kreeg Deyovaisio Zeefuik een directe rode kaart, na ingrijpen van de VAR, voor een elleboogstoot. In de tweede helft kreeg trainer Danny Buys de rode kaart nadat Buys reageerde op de leiding.

Groningen kwam na twintig minuten op voorsprong dankzij Gabriel Gudmundsson, die na een snelle uitgevoerde counter de verdediging van ADO achter zich liet en keeper Koopmans passeerde: 1-0. Groningen was sterker, maar wist de stand niet te verdubbelen.

Vlak voor rust kopte Tomá Necid de gelijkmaker binnen, na een vrije trap. Vlak hierna volgde de rode kaart voor Zeefuik.

Na rust, bleef Groningen met een man minder voor de winst gaan. Groningen kreeg de grootste kansen. Een bal van Kaj Sierhuis belandde op de lat en Asoro verzuimde oog in oog met de keeper te scoren. Een treffer van Falkenburg van ADO werd afgekeurd omdat hij Memisevic in het gezicht geraakt zou hebben.

Donderdag 19 december is FC Utrecht te gast bij FC Groningen. De thuiswedstrijd begint donderdag om 18.30 uur.