FC Groningen wint van Willem II dankzij spits Sierhuis

FC Groningen won zondagmiddag het competitieduel van Willem II dankzij twee goals van Kaj Sierhluis. Bij rust stond de thuisploeg met 1-0 voor.

Bij Groningen stond Joel Asoro stond voor het eerst in de basisopstelling. FC Groningen begon de wedstrijd met aanvallend spel.

In het eerste kwartier kreeg debutant Asoro de eerste mogelijkheid. Ook was er een grote kans voor Ahmed El Messaoudi uit een hoekschop.

Vlak voor rust scoorde spits Kaj Sierhuis na een voorzet van Warmerdam. Ook speelde Groningen het aanvallende spel na rust. In het begin van de tweede helft maakte Sierhuis opnieuw een prachtige goal. De aanvaller kreeg de bal van Asoro, waarop Sierhuis de de bal keihard in het doel schoot, 2-0.

Na ruim een uur spelen ging de doelpuntenmaker onder luid applaus naar de kant en was Charlison Benschop zijn vervanger. Ook Samir Memisevic keerde terug na maanden blessureleed als invaller.

De FC kwam de gehele wedstrijd niet in de problemen en gaf net als in eerdere wedstrijden dit seizoen bijzonder weinig weg. Asoro luisterde zijn basisdebuut niet op met een treffer al creƫerde de Zweed ook na rust verschillende kansen voor zichzelf. Na 94 minuten spelen blies scheidsrechter Van Boekel voor het eindsignaal en werden de drie punten uitbundig met het publiek gevierd.

FC Groningen is door de winst gestegen naar de negende plaats met zeventien punten uit twaalf wedstrijden.

Komende vrijdag, 8 november speelt FC Groningen de uitwedstrijd tegen Vitesse in Arnhem.