FC Groningen verspeelt voorsprong tegen PEC Zwolle

FC Groningen heeft maandagavond de voorsprong van 1-2 in het restant van de wedstrijd tegen PEC Zwolle verspeeld. Groningen verloor met 3-2.

De wedstrijd werd afgelopen woensdag gestaakt na 56 minuten door onweer. De overige 34 minuten werden maandagavond gespeeld.

PEC Zwolle startte de wedstrijd sterk. Bram van Polen kopte met nog een kwartier te spelen de gelijkmaker 2-2 binnen. Zes minuten later was het opnieuw Lennart Thy die voor de eindstand 3-2 zorgde. In het eerste deel van de wedstrijd woensdag scoorde Thy ook.

FC Groningen blijft door de nederlaag met 42 punten uit 32 wedstrijden op de negende plaats staan in de Eredivisie. Willem II staat twee punten voor.

Komend weekend is er geen Eredivisievoetbal. FC Groningen speelt zondag 12 mei thuis tegen Fortuna Sittard.