FC Groningen verliest strijdend van Ajax

Een strijdend FC Groningen verloor zaterdagavond in het laatste kwartier de thuiswedstrijd van Ajax met 0-1.

Ajax had het na de winst afgelopen week op Juventus niet makkelijk in Groningen. Bij de start legde FC Groningen druk in de aanval. Onder meer Ludovit Reis kreeg een kans na een één-tweetje met tussen Kaj Sierhuis en Paul Gladon. Mathijs de Ligt van Ajax schoot op de paal.

In het laatste kwartier schoten Bel Hassani en Handwerker over en schoot Reis net naast. Doelman Padt zorgde ook een aantal keren voor de redding.

Na tien minuten spelen in de tweede helft schoot Sierhuis net over de lat. Een minuut later was daar de kans voor Doan, maar deze bal gaat net naast. Invaller Huntelaar zorgt vervolgens alsnog voor de 0-1 voor Ajax. Om deze goal te vieren trok Huntelaar zijn shirt uit, waarvoor hij geel kreeg.

Na een overtreding op Memisevic zes minuten later krijgt Huntelaar zijn tweede gele kaart, waardoor hij het veld moet verlaten met rood.

Groningen wist al strijdend de stand niet meer gelijk te trekken.