FC Groningen wint van ADO Den Haag

FC Groningen heeft zondagmiddag de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag gewonnen met 1-0, na een eigen doelpunt van ADO-speler Lex Immers.

Het was de vijfde wedstrijd op rij dat Groningen thuis won.

Sierhuis van Groningen kreeg de eerste kans van de wedstrijd na een klein kwartier voetballen na een voorzet van Zeefuik. De bal belandde in het zijnet. Mahi kreeg een aantal minuten later meerder kansen op de 1-0.

Na een half uur kwam Groningen op voorsprong na een genomen hoekschop, waarbij de bal via de borst van ADO-speler Immers in het eigen doel verdween.

Vlak voor rust was er een overtreding van El Khayati gevolgd door een duw van Zeefuik. De scheidsrechter besloot beide spelers een gele kaart te geven, waarna de rust terugkeerde.

Na de pauze kreeg Groningen meerdere kansen op een tweede treffer, maar dit bleef uit. Sergio Padt redde nog een knappe bal na een één tegen één situatie met John Goossens. Mahi had nog een kans in de laatst minuten maar zijn schot mislukte.

FC Groningen staat op de achtste plaats in de Eredivisie met 35 punten uit 26 wedstrijden.