FC Groningen verslaat VVV in enerverende wedstrijd

FC Groningen heeft zondagmiddag na een enerverende wedstrijd met 3-2 gewonnen van VVV-Venlo.

Post van VVV maakte in de 20e minuut de 1-0 na een schot vanaf de rand van de zestienmeter. Mahi benutte vervolgens twee strafschoppen in de eerste helft. Van Ooijen stak in het strafschopgebied zijn arm uit, waarna scheidsrechter Gözübüyük Groningen een strafschop gaf. De VAR keek er nog naar, maar gaf ook zijn fiat. Mahi benutte in de 24e minuut de strafschop.

VVV moest tien minuten voor rust verder met tien man, nadat Rutten op de voet van Tim Handwerker ging staan.

Vijf minuten voor rust kreeg FC Groningen opnieuw een penalty nadat Mlapa Handwerker in het strafschopgebied onderuit trok. Mahi benutte ook deze strafschop, waardoor het 2-1 stond bij rust.

Direct na rust maakte Mlapa de gelijkmaker voor VVV nadat Thomas Bruns de bal verkeerd verlengde. In de 64e minuut haalde Bel Hassani uit en zorgde voor de voorsprong van Groningen.

Ritsu Doan kreeg in de slotfase zijn tweede gele kaart en ontbreekt daardoor de komende wedstrijd.

Door de winst is FC Groningen gestegen naar de achtste plaats in de Eredivisie met 31 punten.

Vrijdag 8 maart speelt FC Groningen de uitwedstrijd tegen Utrecht.