Mark-Jan Fledderus nieuwe technisch directeur FC Groningen

Foto: You Tube/Beeldcitaat {FCGroningentv}

Mark-Jan Fledderus wordt per 1 april de nieuwe technisch directeur van FC Groningen. De 36-jarige oud-voetballer tekende maandag een overeenkomst voor vijf jaar.

Fledderus volgt zijn voormalig trainer Ron Jans op, die eerder zijn vertrek aankondigde.

De uit Coevorden afkomstige Fledderus speelde van 2004 tot 2008 bij FC Groningen en beëindigde medio 2017 zijn profcarrière. Hij was sinds een jaar technisch manager bij Heracles Almelo.

Fledderus gaat samen met de nieuwe algemeen directeur Wouter Gudde, die met ingang van het voetbalseizoen 2019/2020 officieel in dienst treedt bij de club, en huidig commercieel directeur Robbert Klaver de nieuwe driehoofdige directie van FC Groningen vormen.

Mark-Jan Fledderus zegt een moeilijke keuze te hebben moeten maken. “Ik voelde een grote loyaliteit richting Heracles Almelo, dat mij na mijn actieve carrière de kans heeft geboden in deze functie. Daarvoor zal ik Heracles altijd dankbaar blijven. Ik heb echter ook gezegd: er is slechts één club die mij aan het twijfelen kan brengen en mij kan doen overwegen om een overstap te maken. En het is uitgerekend nu dat FC Groningen mij benaderde”, aldus Mark-Jan Fledderus.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen