Toekomst Abiant Lycurgus onzeker

Foto: Archief De Redactie

De toekomst van volleybalvereniging Abiant Lycurgus zit in ‘een cruciale fase’. Dit meldde de volleybalvereniging donderdag.

Met drie landstitels op rij en in totaal acht prijzen de afgelopen vier jaar is Abiant Lycurgus de meeste succesvolle en toonaangevende volleybalploeg in Nederland. De club kent echter problemen door het terugtreden van een aantal bestuursleden en door financiële tekorten voor het lopende seizoen.

Ook voor de aan het eind van het seizoen stoppende hoofdsponsor Abiant is nog geen opvolger gevonden.

Werkgroep

Onlangs is onder leiding van de algemeen manager een werkgroep gestart om te adviseren en te ondersteunen. Met het bestuur en met ondersteuning van de leden van de werkgroep wordt aan een plan gewerkt.

Een plan voor zowel de korte als de lange termijn, waarin de basis wordt gelegd om Abiant Lycurgus zowel bestuurlijk als financieel te versterken.

Op korte termijn moet het dreigend liquiditeitstekort voor dit seizoen worden opgelost. Dat tekort ontstond door een in het verleden ontstane schuld, aldus Lycurgus. Daarnaast is een professionele aanpak met een bredere financiële basis nodig en een voltallig bestuur met nieuw elan.

Sinds 2017 zijn vier van de zeven bestuursleden teruggetreden, voornamelijk door tijdgebrek om de bestuurlijke functies goed te kunnen uitvoeren.

Abiant Lycurgus wordt gerund door een gering aantal zeer trouwe en ervaren vrijwilligers. Om het huidige prestatieniveau van de selectie op termijn te blijven volhouden dienen we er als club in te slagen om voldoende middelen bij elkaar te krijgen om dit aantal te faciliteren.

Hoofdsponsor

Het vinden van een opvolger van onze hoofsponsor Abiant is van groot belang. Er zijn wel kandidaten voor het hoofdsponsorschap voor het volgend seizoen. ‘Er is sprake van positieve ontwikkelingen, maar we zijn er echter nog niet’, aldus Lycurgus.

Wij zijn er van overtuigd dat topvolleybal in Groningen en omgeving potentie heeft en zouden het een grote teleurstelling vinden als Abiant Lycurgus verloren zou gaan. De doelstelling om voor de vierde keer op rij landskampioen te worden blijft kaarsrecht overeind staan en we blijven er met elkaar alles aan doen om dit mogelijk te maken.

‘Dat neemt niet weg dat we alle steun in welke vorm dan ook kunnen gebruiken’.

https://twitter.com/LycurgusVolley/status/1098558766960820225

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen