FC Groningen verliest nipt van PSV

De 2-1 van Ludovit Reis.

FC Groningen heeft zaterdagavond nipt verloren van koploper PSV. Het werd 2-1 in Eindhoven.

Het balbezit in de openingsfase was voornamelijk voor PSV. Lozano maakte in de 15e en 19e minuut respectievelijk de 1 en de 2-0.

Reis zorgde voor de aansluitende 2-1 in de 34e minuut vanuit een hoekschop.

Vlak voor rust kwamen de hoofden van Tim Handwerker en Lozano hard tegen elkaar aan. Lozano moest per brancard het veld verlaten en Handwerker kon de wedstrijd vervolgen.

PSV kwam na rust niet meer in het spel en FC Groningen streed voor de gelijkmaker. Doelman Padt zorgde met een aantal goede reddingen dat PSV niet meer scoorde.

FC Groningen is door het verlies op PSV gezakt naar de veertiende plaats in de Eredivisie met achttien punten. Zaterdag 2 februari speelt FC Groningen de uitwedstrijd tegen Willem II.