Bijzonder thuisduel FC Groningen met ‘Helden van Weleer’

Foto: Jan Buurma

Bij de thuiswedstrijd van FC Groningen tegen NAC Breda zullen veel oud-spelers en voormalige trainers van de club aanwezig zijn.

Het zal zondag een feest der herkenning worden met een weerzien van veel ‘Helden van Weleer’, meldt FC Groningen.

De Trots van het Noorden heeft geprobeerd voor deze dag alle oud-spelers en voormalige trainers van de club persoonlijk te benaderen en hen uit te nodigen voor dit bijzondere initiatief. Ruim zestig meer en minder bekende namen, de ‘Helden van Weleer’, zullen zondagmiddag in de pauze van de Eredivisiewedstrijd een ereronde langs de tribunes maken.

Bij het afscheid van het toenmalige Stadion Oosterpark werd zondag 18 december 2005 voor het laatst een dergelijk evenement gehouden. Dertien jaar later probeert FC Groningen zoveel mogelijk oudspelers en -trainers naar Groningen te krijgen om hen in het zonnetje te zetten.

Namen

Het enthousiasme onder de oud-spelers en -trainers is groot. In willekeurige volgorde zullen in ieder geval Erik Nevland, Petter Andersson, Garry Brooke, Paul Mason, Herman Dijkstra, Mathias Rosén, Gibril Sankoh, Rob McDonald, Johan de Kock, Rolf Landerl, Clyde Wijnhard, Rasmus Lindgren, Luciano da Silva, Adri van Tiggelen, Paul Matthijs en Hugo Alves Velame op het veld van het Hitachi Capital Mobility Stadion verschijnen voor de ereronde.

De volledige lijst met namen van oud-spelers die zondag naar Groningen komen, is te vinden op www.fcgroningen.nl.

Reacties

article
745634
Bijzonder thuisduel FC Groningen met 'Helden van Weleer'
Bij de thuiswedstrijd van FC Groningen tegen NAC Breda zullen veel oud-spelers en voormalige trainers
https://groningen.nieuws.nl/sport/745634/bijzonder-thuisduel-fc-groningen-helden-weleer/
2018-12-01T14:25:40+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/128/2018/12/01105027/fc-groningen-1.jpg
Sport