Dubbele winst Abiant Lycurgus in eerste oefendriekamp

Foto: Publiek Domein

Abiant Lycurgus heeft de driekamp met Skylift SSS en Draisma Dynamo gewonnen. In de Leekster Rodenburghal werden beide tegenstanders met 2-1 verslagen.

De setstanden tegen SSS waren 25-19, 25-22 en 11-15. Tegen Dynamo waren die 25-19, 21-25 en 15-7. De tweestrijd tussen Dynamo en SSS eindigde in een 2-1 overwinning voor de Apeldoorners.

De formatie van Arjan Taaij en Gerard Smit straalde enthousiasme en gretigheid uit in deze eerste oefenserie. Met opvallend veel flair presenteerden de jeugdige nieuwkomers, Sam Gortzak, Auke Van de Kamp en Sander Scheper zich voor het eerst in het blauw/wit. Het was bovendien ook het eerste optreden van Wytze Kooistra in Lycurgus-shirt na zijn jarenlange verblijf in het buitenland.

Abiant Lycurgus kwam met een selectie van acht spelers naar Leek. Gortzak, van de Kamp en Scheper kwamen alle zes sets binnen de lijnen, evenals Just Dronkers, Tjerk Dercksen en Wytze Kooistra. Gino Naarden bleef de eerste twee sets tegen SSS aan de kant en speelde daarna als passer-loper en diagonaal. Dennis van der Veen speelde alleen de eerste wedstrijd. Oscar Scholing (wegens familieomstandigheden) en Steve Irvin kwamen niet in actie.

Volgende week zaterdag 5 september speelt Abiant Lycurgus in Scheemda tegen Orion. De wedstrijd begint om 16.00 uur. Vooraf geeft de selectie van Abiant Lycurgus een clinic.  Die begint om 13.00 uur.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden