Jorinde van Klinken en Arvin Slagter sportpromotors Nationale Sportweek Groningen

Foto: Gemeente Groningen. Bewerkt de Redactie

Basketballer Arvin Slagter van Donar en atlete Jorinde van Klinken van Groningen Atletiek en TeamNL zijn toegevoegd aan het team van sportpromotors van de Nationale Sportweek in hostcity Groningen.

Beide sporters hebben een enorm grote passie voor sport en bewegen en gaan samen met de NOC*NSF, de andere sportpromotors en alle inwoners van Groningen de sport in de gemeente promoten.

Jorinde van klinken

Jorinde van klinken is landskampioene kogelstoten, kogelslingeren en discuswerpen. In juni pakte zij goud bij het kogelslingeren en nam afgelopen zomer deel aan het EK in Berlijn.

Arvin Slagter

Voor Arvin Slagter staat basketbal al zijn hele leven centraal, hij komt dan ook uit een echte basketbalfamilie. Arvin heeft al zes landskampioenschappen, vijf NBB bekers en vier supercups gewonnen.

Jorinde en Arvin dragen de sport in Groningen een warm hart toe en zullen alle sportaanbieders, scholen en inwoners oproepen om tijdens de Nationale Sportweek, van 15 tot en met 29 september, de start van het sportseizoen mee te vieren.

Meer informatie over de Nationale Sportweek in Groningen vind je op www.nationalesportweek.nl of www.sport050.nl/evenementen/nationale-sportweek.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen