Sportpenning stad Groningen voor volleybalcoach Arjan Taaij

Foto: © Henk Tammens

Arjan Taaij, coach van de Groninger volleybalvereniging Lycurgus kreeg woensdagmiddag de Sportpenning van de stad Groningen uitgereikt door wethouder Paul de Rook.

Als coach van de Groninger volleybalvereniging Lycurgus behaalde Arjan Taaij een indrukwekkende reeks titels: landskampioen 2016, 2017 en 2018, bekerwinnaar in 2016 en houder van de Supercup in 2015, 2016 en 2017.

Geweldige prestatie

Het gemeentebestuur spreekt met het toekennen van de Sportpenning van de stad Groningen zijn grote waardering uit voor de geweldige prestaties van coach Arjan Taaij en zijn team.

Wethouder Paul de Rook: “Arjan Taaij is een coach, waar we bijzonder trots op zijn. Hij weet spelers aan zich te binden en heeft de club naar een hoger plan getild. Ook zijn maatschappelijke activiteiten maken Arjan Taaij een bijzondere, onderscheidende coach.”

Naast volleybalcoach is Arjan Taaij (1983, Groningen) docent aan de Hanzehogeschool, waar hij ook werkt als lector Sportwetenschappen. Zelf speelde hij acht jaar bij Lycurgus, waarvan vier jaar in de Eredivisie. In 2009 vervolgde hij zijn loopbaan als coach van Lycurgus, eerst van het tweede team en sinds 2013 als succesvol hoofdcoach van het eerste.

Daarnaast is Arjan Taaij de lokale sportpromotor van de Nationale Sportweek, waarvan de stad Groningen van 15 september tot en met 29 september 2018 de nationale gastheer is.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen